DIY Valentijn cadeautjes – part I

DSC_0081

Aankomende zaterdag is het zover, dan is het Valentijnsdag. In de pubertijd vond ik Valentijnsdag altijd wel spannend. Zou ik nog een kaartje krijgen? Ik kan me herinneren dat ik wel een paar keer een kaartje heb gehad, van een anonieme afzender. Tot de dag van vandaag weet ik niet wie dit was. Nu vind ik Valentijnsdag minder bijzonder. Ik vind het veel leuker om mijn vriend op andere momenten te verrassen, dan op Valentijnsdag. Maar meestal geef ik toch wel iets kleins, omdat ik het ook weer suf vind om helemaal niks te doen. Nu kan je heel gemakkelijk iets kopen, bijvoorbeeld een chocoladereep, een doos bonbons of een kaart. Maar het is veel leuker om zelf iets te maken natuurlijk. De moeite die je er voor doet zegt dan genoeg toch?

Deze week deel ik drie DIY Valentijn cadeautjes. Het zijn alledrie food diy’s. Want tenslotte gaat de liefde van de man door de maag. Aanstaande vrijdag komt de recap online op Uit Paulines Keuken.¬† Dan gaan we nu van start met deel 1, home made koekjes.

Home made koekjes

Valentijn

Met koekjes zit je altijd goed. En het is ook nog eens super easy om te maken. Je maakt het speciaal door het in een leuke verpakking te stoppen, zoals dit zakje met hartjespatroon.

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden Stop 200 gram boter, 250 gram bloem, een tl bakpoeder, een snuf zout en 200 gram suiker in de keukenmachine. Kneed er een deeg van. (met de hand kneden kan natuurlijk ook)

Voeg tijdens het mixen een voor een drie el koud water toe. Als het deeg te droog blijft, voeg je nog wat extra water toe. Het is klaar als het een egale plakkerige deegbal is geworden.

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Vorm kleine balletjes van het deeg (ong. een stuiterbal) en rol ze door de sprinkles. Deze zijn meestal wel in de supermarkt of bij de Action verkrijgbaar. Druk de balletjes plat op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de koekjes in 20 minuten gaar.

Laat ze afkoelen en stop de valentijnskoekjes in een leuk zakje. Deze kocht ik bij de Hema.

Valentijn

VBM

veryberrymint

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *