Fotoverslag: Haarlem Culinair

2012-08-03-19.53.50
Afgelopen weekend was het weer zover: het jaarlijkse culinaire evenement van Haarlem: Haarlem Culinair. Het vond dit jaar plaats van 2 tot en met 5 augustus. Het is een ontzettend leuk evenement, goed georganiseerd en echt een begrip in Haarlem en omstreken. Haarlem Culinair is een evenement dat in het teken staat van food. Verschillende restaurants uit Haarlem en de omgeving presenteren zich tijdens deze dagen. Het evenement vindt altijd plaats op de Grote Markt van Haarlem. Ieder restaurant heeft zijn eigen tent en biedt verschillende gerechtjes aan. Voor ongeveer tussen de 3 en 6 euro kun je genieten van heerlijke gerechtjes. Het leuke is dat je van restaurant naar restaurant kunt hoppen en zo van alles kan proberen. Daarnaast worden er ook nog lekkere drankjes geserveerd die passen bij de gerechten.

Dit jaar werd er 5 euro entree gevraagd. Ik vind dit persoonlijk niet veel voor een dergelijk evenement. Naast dat je allerlei lekkere dingen kan eten en proeven wordt je ook vermaakt met live muziek. Voor de regen hoefde je niet bang te zijn, er was een grote overkapping waar je onder kon schuilen tijdens regenbuien.

Ik ben samen met C. op vrijdag gegaan. En het was super. We hebben heerlijk gegeten, gedronken en geproefd. Natuurlijk moest ik foto’s maken om jullie een impressie te geven. Kijk snel verder!

Gezellige drukte

Fifteen Amsterdam was dit jaar nieuwkomer

Heerlijke kroketjes (rucola-kaas, garnaal & ham)

Het podium met live muziek, gezellig!

Een van de vele barren

En daar kon je dit lekkere drankje bestellen: Limoncello met Prosecco, hmmm

Kok van Fifteen aan het werk

En dit was het resultaat: verse ravioli met een ei-ricotta vulling, gegarneerd met verse truffel. Echt verrukkelijk!
Lekker!

Aankleding van de Fifteen tent 😉

Tapas van de Karmeliet (foto beetje wazig helaas)

TapasEn tot slot tiramisu van de Dessert Bar, hmmm

Krijg je al trek van de foto’s? Het was echt een top evenement, volgend jaar ben ik er weer bij!

veryberrymint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *