De Interieur tag

2014-12-06 10.32.31

Ik ben gek op alles wat met interieur, styling en inrichting voor het huis te maken heeft. Toen ik nog een klein meisje was, was VT Wonen op tv met Jan des Bouvrie. Sindsdien wilde ik binnenhuisarchitecte worden. Eindeloos veel tekeningen heb ik gemaakt met inrichtingen voor huizen. Ik heb het zelfs een keer opgestuurd naar Jan des Bouvrie, maar helaas nooit wat op terug gehoord. Toen ik later ontdekte dat je voor een dergelijke opleiding best goed in wiskunde moet zijn, heb ik toch een andere richting gekozen.

Maar dat betekent niet dat mijn passie voor interieur gestopt is. Ik kwam de Interieur Tag tegen bij VeraCamilla en zij heeft iedereen getagd. Een tag die ik natuurlijk niet over kan slaan! De tag is trouwens bedacht door Thuis bij Milou.

Oke, hier gaan we dan!

 Mijn favoriete items in huis zijn…

2014-12-06 13.03.09

Mijn schommelstoel van Eames en mijn koperen lamp van HK Living. De stoel is een replica, waar ik al eerder over geblogd heb. Ik vind het zo’n fijne stoel. En het is echt een eyecatcher in huis. Ik wordt er altijd heerlijk ontspannen van als ik in die stoel zit. Je kan lekker heen en weer wiegen en naar buiten kijken. De koperen hanglamp van HK Living is een van mijn recentere aankopen. Toen ik samen met le boyfriend het nieuwe huis gekocht had, wist ik meteen dat koper één van de kleuren in het nieuwe huis zou worden. Ik had deze lamp al een tijdje op het oog, dus kon niet wachten om er een mooi plekje voor te vinden. Hij hangt nu boven de eettafel en ik ben er zo blij mee!

2014-12-06 10.30.27

Ik zou het liefst nog willen aanschaffen..

Nachtkastjes voor naast ons nieuwe bed. Momenteel hebben we nog geen nachtkastjes en dat is best lastig. Ik heb nu tijdelijk een krukje naast het bed staan en daar leggen we dan de telefoons op. Maar dat is toch niet zo handig, vooral niet als le boyfriend s’ochtends zijn wekker uit wil doen en dus half over mij heen moet hangen om dat ding uit te zetten. Ik heb al nachtkastjes op het oog, namelijk deze van Wonen met Lef. Dit is trouwens een dupe van de nachtkastjes van HK Living, maar wel de helft goedkoper!

lef-collections-nachtkastje-max-linksdraaiend-wit

 

Als ik onbeperkt spullen mag kopen voor mijn huis, dan doe ik dat bij…

Oh dat is een makkelijke vraag: Loods5! Dit is mijn favo woonwinkel allertijden. Bijna alles wat ze daar hebben is naar mijn smaak. Ze hebben een hele gave design afdeling en ook het eigen Loods5 merk heeft vaak leuke spullen in het assortiment. Ik kan hier zo drie uur vertoeven. Naast mijn liefde voor Loods5 ben ik erg dol op de webshop Wonen met Lef. Hier verkopen ze mijn favo merken zoals Ferm Living, House Doctor, HK Living en Zuiver. Ja bij deze winkels zou ik mijn hele inrichting vandaan kunnen halen.

Ik verschil (niet) heel veel van smaak  met mijn partner…

Nee, dat valt best mee. Tenminste, alles wat ik mooi vind, vind le boyfriend vaak ook wel leuk. Andersom komt dat wat minder vaak voor, oeps.. Maar hij doet er niet al te moeilijk over en vind het vaak wel prima. Als hij de tv en audio maar mag regelen. Nou dat komt goed uit, want dat maakt mij dan weer niet zoveel uit.

Dit item zou ik zo snel mogelijk weg willen doen..

Dit kastje hadden we in ons oude huis staan. Hij staat nu tijdelijk in onze slaapkamer en al mijn make up spullen zitten hier in. Ook maak ik me s’ochtends hier op. Maar ik zou hier graag een mooie tafel neer willen zetten met een grote spiegel er boven. Ladekastje er bij voor de make up spullen en tot slot een transparante Eames stoel. Ja, ik weet al hoe het moet worden. Tot nu toe heb ik nog niet de perfecte tafel gevonden, ik zoek een soort side table van oud hout of steigerhout. Belangrijk is dat ik er met mijn benen onder kan zitten. Dat kan dus niet bij dit kastje en daarom vind ik hem best irritant. Ja, ik zou er niet rouwig om zijn als deze weg gaat.

2014-12-06 10.33.42

Mijn favoriete plek in huis is..

De woonkamer. Hier zit ik het meest en ik vind dit een gezellige en fijne plek. Lekker voor de tv of achter de laptop. Wat ik ook fijn vind is dat we een open keuken hebben. Als een van ons in de keuken bezig is, kan je nog steeds gezellig kletsen. Onlangs hebben we een nieuwe bank besteld bij Loods5. Naar verwachting wordt deze in februari geleverd. Ik kan echt niet wachten, dan is de woonkamer wat mij betreft echt af!.

2014-12-06 10.32.31

Accessoire dat echt typisch Annika is..

2014-12-06 18.50.15

Op dit moment is dat de kerstboom. Ik hou van de gezelligheid, de glitters, de lichtjes en de geur van een kerstboom. Het voelt altijd zo lekker knus als de kerstboom eenmaal staat. Dit jaar heb ik voor de kleuren koper en wit gekozen, past goed bij mijn lamp. De dingen die naast de boom staan zijn ook favorieten van mij. Het & teken tikte ik laatst bij een leuke vintage winkel in Haarlem op de kop. De lijstjes en het glazen bakje komen van Loods5. Ik heb er nu kerstballen in gedaan, maar na de kerstdagen doe ik er iets anders in. Ik hou er van om verschillende accessoires bij elkaar te zetten.

Ik tag…

Ik tag bij deze Maris van Haremaristeit, Marlissa & Andrea van Sisters and the City en Marieke van Gewoon Marieke!

VBM

veryberrymint

6 Comments

  1. Leuk An. Ziet er allemaal zo gezellig uit.
    Leuke beschrijving van je interieur. Je hebt een mooie smaak en een goed gevoel voor inrichting.
    Ja, je was er al jong mee bezig en je hebt je slaapkamer heel wat metamorfoses gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *