Mexico maand: Chitzen Itza

Chitzen Itza

Tussen Valladolid en Merida in, ligt de Chitzen Itza, een van de belangrijkste Maya steden. Wij wilden dit graag zien, en dus gingen we al vroeg op pad om dit erfgoed te bewonderen. Daarna rijden we door naar Merida, dus het is de perfecte tussenstop.

Het is ongeveer drie kwartier rijden vanaf Valladolid. Wij zijnĀ er al op tijd, rond half 8 ‘s ochtends. Blame the jetlag. Maar dit is eigenlijk superfijn, want het is er totaal niet druk. Toen we weer weg reden (rond 11, 12 uur) kwamen er ladingen bussen met toeristen aan. Een tip is dus om vroeg te gaan, wil je relaxed rond kunnen lopen. Daarnaast is het ontzettend heet op deze locatie en kan je nergens goed schuilen voor de zon.

Je moet entree betalen om het terrein op te komen, ongeveer iets meer dan 10 euro. Ook voor het parkeren betaal je een kleine vergoeding, maar die is niet noemenswaardig.

Ik vond het erg indrukwekkend om te zien. Ongelooflijk dat deze bouwwerken al zo lang staan en ik vraag me echt af hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, zonder de machines die we nu hebben. Het terrein is ontzettend groot, dus je bent er wel een paar uurtjes zoet. Ik ben trouwens ook naar de Maya site van Palenque geweest, daar komt later deze maand nog een blog van online.

Kijk snel naar de foto’s voor een impressie.

Chitzen Itza

Chitzen Itza

Chitzen Itza

Chitzen Itza

Chitzen Itza

Chitzen Itza

Zou jij deze plek bezoeken als je naar Mexico gaat?

VBM

veryberrymint

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *