Mexico maand: Palenque

Palenque

Na San Cristobal de Las Casas reden we door naar Palenque. De route van San Cristobal naar Palenque is trouwens onwijs mooi. Je rijdt door een heuvelachtig landschap, waarbij je omringd wordt door de jungle. Alleen het er naar toe rijden is dus al een feestje.

In Palenque hadden we een heel tof hotel. Onze kamer, wat een soort bungalow was, stond midden in de jungle. En de kamer had hele grote ramen van beneden tot aan boven, dus je kon goed naar buiten kijken en alle vogels en beesten zien. Mijn vriend was vooral onder de indruk van een soort reuze cavia ;).

‘s Ochtends werden we gewekt door het gebrul van de brulapen, fantastisch! Bij de eerste keer begrepen we niet helemaal wat we nu hoorden. Maar al snel werd duidelijk dat dit de brulapen waren. Echt heel gaaf om zo gewekt te worden.

De hoofdreden waarom we Palenque bezochten, was om de maya tempel van Palenque te bekijken. Dit is zeker een aanrader. Ik vond persoonlijk deze mooier en indrukwekkender dan die van de Chitzen Itza. De maya site van Palenque ligt middenin de jungle. Het is er trouwens behoorlijk groot. Je kunt ook op een aantal tempels klimmen. Dit zorgt voor prachtige uitzichten over de jungle.

Het is lastig uit te leggen, dus kijk snel naar de foto’s voor een impressie:

Palenque

Palenque

Palenque

Palenque

Palenque

Palenque

VBM

veryberrymint

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *