Mexico maand: Valladolid & Cenotes

Valladolid

Onze eerste bestemming van de rondreis door Mexico was het stadje Valladolid. Dit ligt op ongeveer 3 uur rijden van Cancun. Eenmaal aangekomen werden we meteen ondergedompeld in het echte Mexicaanse leven. We verbleven in een heel leuk hotel in het centrum van Valladolid. Ik zal later nog een blog schrijven met mijn hotel aanraders.

In Valladolid voelde ik me echt een toerist. Er zijn namelijk bijna geen toeristen te bekennen in deze plaats. Je begeeft je echt tussen de Mexicaanse bevolking. Het is echt een plattelands stadje, en doet soms een beetje boers aan. Ik kan het niet echt goed uitleggen, maar ik had hier wel meteen het echte Mexico gevoel te pakken. Valladolid ligt ook in de staat Yucatan. Leuk aan Valladolid is dat je uitstapjes kan maken naar de mooie cenotes. Een cenote is een ondergrondse rivier/poel. In Yucatan zijn er meer dan 3000!

We hebben twee cenotes bezocht, waarvan Dzitnup er een was. En het is zo ontzettend mooi. Heel onwerkelijk, je loopt een soort grot in en ineens vind je daar een helder blauwe lagune. Vaak kan je ook een duik nemen in de cenote. Dit heb ik overgeslagen en ik heb vooral van het mooie uitzicht genoten. Ik raad je zeker aan om er een te bezoeken als je naar Mexico gaat.

En wat betreft Valladolid?, ook dat is een aanrader. Je krijgt meteen het echte Mexico gevoel en het is een leuke plaats om je rondreis te beginnen.

Valladolid

Valladolid

Valladolid

Valladolid

Valladolid

Valladolid

Valladolid

Valladolid

Valladolid

VBM

veryberrymint

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *