Reisverslag Parijs deel 3

Parijs

Dit is het laatste deel van het reisverslag van Parijs. Deel 1 en deel 2 zijn al online gekomen op het blog. Elke keer als ik weer door de foto’s scroll om een selectie te maken voor het blog, wordt ik weer verliefd. Verliefd op Parijs. Wat een fijne, mooie stad is dit toch. Ik wil heel graag nog een keer terug, lekker in het voorjaar of de zomer. Het is ook zo dichtbij, binnen een paar uurtjes rijden sta je in het centrum van Parijs.

Op de derde dag bezochten we de Sacre Coeur, gingen we naar warenhuis Le Bon Marche en maakten we een boottochtje over de Seine. Kortom weer een super toffe dag! Kijk snel verder naar de foto’s van deze dag.

Parijs

Het was prachtig weer! Het zonnetje scheen lekker en dat zorgde voor een mooi uitzicht vanaf de Sacre Coeur.

Parijs

Het witte steen van de Sacre Coeur steekt mooi af bij de fel blauwe lucht.

Parijs

En natuurlijk gingen we ook de Moulin Rouge even bewonderen.

Parijs

Next stop: Le bon Marche. Dit is een super mooi warenhuis. Misschien nog wel luxer dan Lafayette. En de food afdeling is hemels!

Parijs

Ook de etalages van Le Bon Marche waren mooi versierd.

Parijs

De mooie binnenkant van Le Bon Marche.

Parijs

Een klein deel van de foodafdeling. Dit was fantastisch! Als je hier rond loopt, ga je sowieso met iets lekkers naar huis.

Parijs

Met een bootje over de Seine. Leuk om Parijs vanaf het water te bewonderen.

Parijs

You can’t leave Paris without Macarons. Deze kocht ik bij Pierre Herme, en oh boy, ze waren hemels. Ze verkochten ook hele bijzondere smaken, zoals zwarte truffel of eendenlever. Ik heb het meer bij de traditionele smaken gehouden.

Parijs

‘s Avonds gingen we uit eten in Quartier Latin. We namen kaasfondue en raclette. Het was super lekker en ook erg gezellig.

Parijs

Om de hoek van ons hotel was een pleintje met een bakkerij, groenteman, visboer en slagerij. Alle producten zagen er super vers en lekker uit. Bij de bakkerij hadden ze speciaal voor oudejaarsavond allemaal lekkere hapjes. Mmmm….

En toen was ons tripje naar Parijs voorbij! Ik heb een super leuke tijd gehad in Parijs en kijk terug op een mooie trip. Dus ik zeg niet ‘ Au Revoir’ , maar A Bientot! Ben jij wel eens in Parijs geweest?

VBM

veryberrymint

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *